Sauna

Reload Club

Finse Sauna

De sauna in voor ontspanning

Om te beginnen is het inderdaad zo dat een sauna voor veel mensen ontspannend werkt. En echte ontspanning werkt stres verlichtend. Je bent even weg van de buitenwereld, zonder telefoon of andere elektronica en kunt niets anders doen, dan relaxen. De hitte die je lichaam ervaart zorgt er tevens voor dat je meer serotine aanmaakt. Een van de voordelen hiervan: het maakt je rustig en zorgt voor een betere nachtrust.

Vermindering van spierpijn door de sauna

Eerder vertelde we je al dat een bezoekje aan de sauna goed kan werken tegen je spierpijn. Ondanks dat het niet wetenschappelijk is bewezen dat het gebruiken ervan echt bijdraagt aan je spierherstel of de vermindering van spierpijn, ervaren veel mensen wel een prettig gevoel in hun spieren na even flink gezweet te hebben. Met name de infraroodvariant lijkt populair te zijn als het op spierpijn aankomt.

Betere doorbloeding tijdens sauna gebruik

Een ander groot voordeel, is dat tijdens je bezoekje de doorbloeding verbetert. De hitte verbetert namelijk je circulatie, waardoor je lichaam afvalstoffen sneller afvoert. Dit doet je lichaam door te zweten. Door dit gezweet, knappen daarnaast je poriën ook op!

De sauna in voor een betere weerstand

De sauna gebruiken zorgt ervoor dat je meer witte bloedcellen aanmaakt, waardoor je een betere weerstand tegen griep en verkoudheid ontwikkelt. Daarnaast went je lichaam aan temperatuurverschillen, waardoor je hier in het dagelijks leven minder last van zult hebben!

 Terug naar overzicht